Styrketräning

Styrketräning definieras som ”fysisk träning som är särskilt designad för att öka styrkan”. Har generella, mycket gynnsamma effekter på alla oavsett ambitionsnivå eller ålder.

Idag är styrketräningen en etablerad träningsform och antalet utövare ökar hela tiden. Vi har idag en mycket större tillgång till träningsanläggningar och många gånger ligger de bara runt hörnet.

Styrketräning har använts och används också mycket under rehabiliteringen. En del av det grenspecifika med styrketräningen är vikten av teknik inlärning, detta hjälper vi till med på Stenhamra Gym och Rehab. En felaktigt genomförd teknik är en av de främsta orsakerna till skador.

Styrke träning leder bland annat till:

Ökad bentäthet

Förbättrad kroppssammansättning

Sänkt blodtryck

Insulinkänsligheten ökar

Minskade skade- och fallrisker

Minskad vikt

Ökad vikt

Minskad smärta

Förbättrad sömn

För att kroppen bättre skall kunna återgälda sig träningen så behövs energi. Energi får kroppens celler av syre och näringsämnen i kosten såsom kolhydrater, fett och protein. Kosten innehåller dessutom vatten, vitaminer och mineraler som också innehåller energi och utgör livsnödvändiga ämnen som kroppen själv inte kan bilda och därför måste tillföras. Får man brist på dessa ämnen minskar prestationsförmåga.

Det är när syret och näringsämnena omvandlas som kroppens celler frigör energi. Energi behövs också för att bland annat bygga upp vävnader, smälta maten och skicka ut nervimpulser.

Det är därför av största vikt att tillföra kroppen den energi den kräver!

Behöver ni hjälp med erat styrketräningsprogram och/eller kosten hör av er till oss, varför inte boka en ”Personlig träning”! Det ger (grym) motivation.

Vi finns för Er

Bästa tränings hälsningar