Lite kostråd på vägen och veckans recept

Glöm inte att äta för att leva inte leva för att äta!

Kroppen kräver energi oavsett om du tränar eller inte, hur mycket energi du bör äta är väldigt individuellt. Men viktigast är att du äter och lägger till efter träning, men även ser till att du har tillräckligt med energi inför din träning!

STYRKETRÄNA INTE PÅ TOM MAGE

Att tänka på när du bör lägga dina måltider innan och efter träning.

Stora målet frukost, lunch, middag bör intas 2 timmar före träning, detta för att inte kroppen skall lägga energin på förbränningen av kosten utan energin på träning, du kan kanske känna igen dig efter en god middag och du ätit lite mer än vad som egentligen behövs. Mellanmålet kan du äta 1 timma innan träning, drick vatten ca 30 min innan och drick minst 2 liter vatten under dagen, en annan enkel ekvation är också att dricka när du är törstig.

Lycka till

Nettan

Lunch   ”Bulgur med köttfärssås”
Nötfärs (10   %) 100g

163 kcal

Bulgur   (lagad) 70g

100kcal

vitlök 1 klyfta
Krossade   tomater 100g

  20kcal

Champinjoner 100g

  24kcal

Färsk   Basilika
Grillkrydda   ”Knorr”
Salt,   peppar
Knäcke 1st

  35kcal

Skinka   (persson) 2st

  25kcal

Broccolisalladen   (se nedan) ca 100g

30kcal

Fräs vitlök   och skivad svamp i vatten, krydda med salt och peppar. Lägg i färsen och bryn   den
tillsammans.   Häll i tomatkrossen och basilikan. Krydda efter smak, har du inte   Broccolisalladen
med   balsamvinäger till så tillsätt ca 1-2 tsk vinäger i såsen.  Servera med bulgur, knäcke och VATTEN.

Näringsinnehåll per portion:
398kcal
Protein          34,7 gram
Fett                9,9   gram
Kolhydrater  37,7 gram

Till barnen tillsätter ni alltid extra fett alt olivolja till i maten, och behövs ett ökat energi intag på denna måltid generellt, lägg till både protein (köttfärs) och kolhydrat (bulgur). Du kan också lägga till fettet 1 gram fett ger dig 9 kcal.

Broccoli sallad
Färskbroccoli, tomat, gurka, grovt riven morot, färsk basilika, Skiva broccolin och hacka resten,krydda med 2msk balsam vinäger, grillkrydda ”knorr” salt och peppar (salladen håller sig 3 dagar om du stänger ute luften).