Veckans Recept!

Lax med ris 1portion

Lax  (portionsbit ca 150g, rå vikt) 150 g

Ris (kokt) 70 g

Wokgrönsaker  100g

Sesam olja 1tsk

Lime

Lägg laxen (tinad) på bakplåtspapper i en ungsform, sätt ugnen på 175 grader, salta och peppra lätt över biten (självklart går det lika bra att köra flera bitar samtidigt). Kör laxen i ugn ca 15-25 min beroende på tjocklek, är du osäker så ha en ungs termometer (ta ut laxen när det visar 58-60 grader). Stek eller woka grönsakerna i sesam oljan, krydda med salt och peppar. Det är sesam oljan som gör den goda smaken tillsammans med grönsakerna. Servera med kokt ris.

Gott att droppa över lime på laxen efter tillagning

446 kcal
Protein              30,8 gram
Fett                     23,4 gram
Kolhydrater     23,6 gram
Fibrer                 4,59 gram

Lycka till och ha en god helg

Bästa tränings hälsningar

Nettan