Dags att sätta på sig löpskorna

Vi har nu fått möjlighet att samarbeta med Viktor Winterglöd www.bonjourtrail.se. Snart är spåren och gångvägar snöfria och då åker joggingskorna på. Vi kan nu erbjuda dig en kurs som består av 8 tillfällen. Se ytterligare info nedan.

Inspirerande löpträning

Antal träningstillfällen: 8 (vecka 15-22)
Startdatum: 10 april
Veckodag: onsdag
Tid: 19:00-20:15 (19:00-20:30 vecka 21 och 22)
Reservdag (vid inställd onsdag): lördag (09:00-10:15)
Reservveckor (vid inställd onsdag samt inställd lördag): vecka 23 och 24

Plats: träningen utgår från Stenhamra Gym (biltransport till annan träningsplats vid ett tillfälle: sista passet)

Pris (medlem i Stenhamra Gym): 1 250 kr
Pris (icke-medlemmar): 1 500 kr 

Max. antal deltagare: 14 

Som deltagare bör du ha viss löpvana och du klarar av att springa minst 5 km utan avbrott. Varje pass kommer vi att springa mellan 7-10 km totalt (med undantag för käka kilometrar-passet, som blir längre).

Tränare: Viktor Winterglöd
Viktor har stor erfarenhet av löpträning och har på senare år förlorat sig i långa franska bergslopp, något han skriver om på sajten bonjourtrail.se. Med träningsserien ”Inspirerande löpträning” hoppas Viktor ge dig en flygande start på (det snöfria) träningsåret. 

Passbeskrivningar 

#1 – LÖPEKONOMI / Att springa effektivt.
Passet kretsar kring hållning och löpsteg. Vi avslutar med att springa ett (frivilligt) testvarv à 2 km, på tid.

#2 – STARK OCH SKADEFRI / Löpentusiasmens fällor och hur man undviker dem. 
Det här passet garanterar dig träningsvärk. Utöver en löprunda med mersmak för lår och vader, kommer vi lägga extra fokus på hur man undviker att hamna i skadeträsket.

#3 – BLAND STOCKAR OCH STENAR / Att anpassa steget och tempot efter underlaget och lutningen.
Löpning i obanad terräng (”orientering utan kontroller”) är både fysiskt utmanande och skoj. Vi ger oss ut på en äventyrlig runda och skrämmer rådjur på flykten.

#4 – LEKFULLA INTERVALLER/ Vägen till snabbare fötter och turboflås.
Vi varvar så kallad fartlek med andra intervallövningar. Passet syftar till att lyfta oss ur komfortzonen och ge konditionen en skjuts.  

#5 – UPP OCH NER / Backar, backar, backar…
Backträning är ett effektivt sätt att förbättra såväl löpteknik som styrka och spänst. Vi stiftar bekantskap med några av Stenhamras trevliga branter, sammanlänkade i en loop vi repeterar några gånger. Fokus på god teknik.

#6 – GÅ UT MJUKT OCH ÖKA / Kenyanerna kan inte ha fel!
Vi genomför progressiv löpning, det vill säga börjar i extremt lugnt tempo och ökar allteftersom. Från lufs till närmare tokrus på cirka 30 minuter. Ett skonsamt sätt att vänja kroppen vid högre farter.

#7 – KÄKA KILOMETRAR / Och om du sprang lite längre?
Långpasset är en viktig ingrediens för att bygga uthållighet. Det här förlängda passet sätter vi distansen i första rummet och du som inte gjort det förut, får chansen att hålla dig i rörelse i närmare 90 minuter.

#8 – BERGSUTMANINGEN / 500 höjdmeter rikare.
Som final på vårens inspirerande löpträning beger vi oss (i bil) till Nybohovsbacken, med målet att bestiga backen 6 gånger. Kan hända blir det inte så många löpsteg tagna, men huvudet får sig en rejäl dos viljeansträngning. Toppens fina utsikt sätter punkt för träningsserien och en lång härlig löparsommar ligger framför oss.

Anmälan görs till anette@stenhamragym.se eller 0708-962955 (anmälan är bindande). Skriva namn, adress, telefon nummer, epost samt ålder och notera om du är medlem eller inte.

Bästa tränings hälsningar

Stenhamra Gym & Rehab AB