Enkelt bygga på recept!
4 portioner
450 gram nötfärs (rå vikt)
100-120 gram broccoli
100 gram socker ärtor
150 gram haricovert
2 tsk sesam Olja
Salt, peppar, pressad vitlök
Bryn färsen och blanda i grönsakerna, smaka av med salt, peppar och vitlök. Till denna rätt serverade jag en tomat och 1 msk WOS sås. Se nedan hur du gör denna goda sås, som du kan använda till mycket.
1 dl Solroskärnor ca 50 g
2 Krukor färsk basilika ca 40 g
1 knippe färsk persilja ca 40 g
1/2 dl Vatten
1/2 dl Pressad citron 1 Nypa svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor (jag tog 2)
Gör så här: Mixa allt i en mixer. Tillsätt vitlöken, om man vill ha vitlök i.
Totalt näringsinnehåll 321 kcal Mängd: Kolhydrat 8,4g | Protein 13g | Fett 25g | Fiber 2,7g
Näringsinnehåll (per portion) inkl 1 msk pestosås och tomat
330 kcal
30,7 gram protein
15,1 gram fett
7,8 gram kolhydrater
5,6 gram Fibrer
Receptet är ett perfekt bygga på recept, tag ut din del och jobba vidare, ex slå över matlagningsgrädde och krydda på extra. Du kan även använda färdigkryddade cream fraiche. servera med ris och en härligt blandsallad.
Riktigt Vinter Recept , Billig, Nyttigt och Gott!
Mustig gryta
- 2 kg grytkött med ben
- 1 porter
- 2 lagerblad
- 3 gula lökar
- 2 morötter
- 2 burkar krossade tomater
- 2 stora sötpotatisar eller 4 små
- 4 palsternackor
- 6 st soltorkade tomater (ej i olja)
- 1 pkt Cannoli bönor
- Kryddor salt pepparev lite tryffel
Klyfta lök, sötpotatis, palsternacka, fräs i olja i stor gryta. Lägg i köttet i stora bitar alternativt helt och övriga ingridienser förutom kryddorna och bönorna. Låt koka upp, sänk värmen på spisen och låt puttra i 5-8 timmar.
Varför inte förbereda denna på morgonen. Klä dig efter väder ta en lång promenad och/eller gå till gymmet. Avsluta denna dag med en härlig gryta.
Klä på dig och ta en lång promenad, gå till gymmet, ät en lunch dvs låt puttra i 5-8 timmar.
Smaklig måltid
Veckans recept är helt kopierad från http://www.tasty-health.se/ och laxburgarna var helt fantastiskt goda. Bytte ut ketchup och senap mot sweet chili sås och drömde mig bort till thailand för varje tugga.
Laxburgare på lowcarb-bröd med palsternacks pommes frites
4 portioner, 4 laxburgare
Laxburgare:
400 g färsk laxfilé utan skinn
1 röd paprika
2 salladslökar
1 msk hackad färsk persilja
1/2 msk färsk timjan
salt & peppar
1. Skär laxfilén i mindre bitar och lägg i en matberedare. Mixa tills du får en ”färs”-liknande konsistens. Skär paprikan och salladslöken i mindre bitar och tillsätt detta tillsammans med kryddorna till laxfärsen och kör ca 1 minut i matberedaren. Smaksätt med salt & peppar. Häll över smeten i en bunke och forma sedan till biffar, ca 4 stycken stora burgare. Stek i stekpanna, ca 3-4 minuter per sida.
Dressing:
200g lättkesella
1 tsk rivet citronskal
1/2 kruka hackad dill
1 msk hackad färsk persilja
1 tsk färsk timjan
örtsalt och peppar
Tillbehör:
2 lowcarb-bröd per person (8 bröd totalt)
1 tomat
röd eller gul lök
ketchup och senap detta bytte jag ut på Sweet Chilisås
salladsblad
Palsternacks pommesfrites:
3 stora palsternackor
1 msk olivolja
1 msk färsk rosmarin
havssalt & peppar
1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Skala palsternackan och skär den i stavar. Lägg i en skål, ringla över olivoljan och kryddorna, blanda om med händerna så oljan och kryddorna fördelas jämnt. Häll ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, ca 25 minuter eller tills de blivit mjuka i mitten och lite krispiga i kanterna.
Näringsvärde för 1 laxburgare och 2 lowcarbbröd + 1/4 av dressingen och 1/4 av pommes fritesen:
493 kcal
41 g protein
25 g kolhydrater (främst från palsternackan
20 g fett (från laxen, nyttigt fett)
Kyckling med gul curry och ris
6 portioner
750 gram stek kyckling file (1000gram fryst)
2dl matlagningsgrädde
2 tsk sesamolja
Salt, peppar och gul curry
Skär kyckling filén i småbitar, stek med oljan. Blanda i matlagningsgrädden och krydda med curry efter smak, salta och peppra efter smak. Låt puttra några minuter.
1000 gram wokgrönsaker (ex findus classic)
2 tsk sesamolja
Stek eller woka, wokgrönsakerna med oljan Krydda med curry, salt och peppar . Har du tid så blir det bäst med färska grönsaker såsom morötter, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, etc…..
Servera tillsammans med ris
Servera var för sig i till exempel www.hallavikten.se tallriken
Näringsinnehåll per portion:
457 kcal
Kolhydrater 34,5 gram
Protein 45,1 gram
Fett 13 gram
Torsk à la putanesca (4 portioner)
400 gram Torsk (tinnad och avrunnen) 400 gram kokt ris, shitake nudlar eller råris
Tomatsås 400 gram Krossade tomater 2-3 Vitlöksklyftor 1 Sardell (beroende på storlek ca 2-5gram) 1 tsk olja 1dl vitt vin (matlagningsvin, 1% alkohol) 2 msk kapris Salt efter smak Svartpeppar efter smak
Mixa ihop krossade tomater, vitlöken, sardell, olja och vitt vin, salta och peppra efter smak. Lägg torsken i en ugnsfast form, häll över den goda tomatsåsen.
Kör i 175 grader i ca 25-30min
Serverad med en blandsallad av tomat, gurka, paprika och blandad sallad.
100 gram Tomat 100 gram Paprika 100 gram Gurka 100 gram Sallad Blandad
Hacka och blanda
Näringsinnehåll per portion (fisk, ris, sallad) Kcal 266 Protein 24,2g Fett 1,9g Kolhydrater 34,9g
Näringsinnehåll (tomatsåsen, 4portioner)174 kcal Protein 4,5g Fett 5,3g Kolhydrater 23,1g
Näringsinnehåll (blandad sallad, 4portioner) 84 kcal Protein 3,9g Fett 0,4g Kolhydrater 3,5g
Smaklig måltid och en trevlig helg
Nettan