Lite kostråd på vägen och veckans recept
Glöm inte att äta för att leva inte leva för att äta!
Kroppen kräver energi oavsett om du tränar eller inte, hur mycket energi du bör äta är väldigt individuellt. Men viktigast är att du äter och lägger till efter träning, men även ser till att du har tillräckligt med energi inför din träning!
STYRKETRÄNA INTE PÅ TOM MAGE
Att tänka på när du bör lägga dina måltider innan och efter träning.
Stora målet frukost, lunch, middag bör intas 2 timmar före träning, detta för att inte kroppen skall lägga energin på förbränningen av kosten utan energin på träning, du kan kanske känna igen dig efter en god middag och du ätit lite mer än vad som egentligen behövs. Mellanmålet kan du äta 1 timma innan träning, drick vatten ca 30 min innan och drick minst 2 liter vatten under dagen, en annan enkel ekvation är också att dricka när du är törstig.
Lycka till
Nettan
Lunch ”Bulgur med köttfärssås” | ||||||||
Nötfärs (10 %) | 100g |
163 kcal |
||||||
Bulgur (lagad) | 70g |
100kcal |
||||||
vitlök | 1 klyfta | |||||||
Krossade tomater | 100g |
20kcal |
||||||
Champinjoner | 100g |
24kcal |
||||||
Färsk Basilika | ||||||||
Grillkrydda ”Knorr” | ||||||||
Salt, peppar | ||||||||
Knäcke | 1st |
35kcal |
||||||
Skinka (persson) | 2st |
25kcal |
||||||
Broccolisalladen (se nedan) | ca 100g |
30kcal |
||||||
Fräs vitlök och skivad svamp i vatten, krydda med salt och peppar. Lägg i färsen och bryn den | ||||||||
tillsammans. Häll i tomatkrossen och basilikan. Krydda efter smak, har du inte Broccolisalladen | ||||||||
med balsamvinäger till så tillsätt ca 1-2 tsk vinäger i såsen. Servera med bulgur, knäcke och VATTEN. | ||||||||
Näringsinnehåll per portion:
398kcal
Protein 34,7 gram
Fett 9,9 gram
Kolhydrater 37,7 gram
Till barnen tillsätter ni alltid extra fett alt olivolja till i maten, och behövs ett ökat energi intag på denna måltid generellt, lägg till både protein (köttfärs) och kolhydrat (bulgur). Du kan också lägga till fettet 1 gram fett ger dig 9 kcal.
Broccoli sallad
Färskbroccoli, tomat, gurka, grovt riven morot, färsk basilika, Skiva broccolin och hacka resten,krydda med 2msk balsam vinäger, grillkrydda ”knorr” salt och peppar (salladen håller sig 3 dagar om du stänger ute luften).