Veckans Recept

Torsk à la putanesca (4 portioner)

400 gram Torsk (tinnad och avrunnen)
400 gram kokt ris, shitake nudlar eller råris

Tomatsås
400 gram Krossade tomater
2-3 Vitlöksklyftor
1 Sardell (beroende på storlek ca 2-5gram)
1 tsk olja
1dl vitt vin (matlagningsvin, 1% alkohol)
2 msk kapris
Salt efter smak Svartpeppar efter smak

Mixa ihop krossade tomater, vitlöken, sardell, olja och vitt vin, salta och peppra efter smak. Lägg torsken i en ugnsfast form, häll över den goda tomatsåsen.

Kör i 175 grader i ca 25-30min

Serverad med en blandsallad av tomat, gurka, paprika och blandad sallad.

100 gram Tomat
100 gram Paprika
100 gram Gurka
100 gram Sallad Blandad

Hacka och blanda

Näringsinnehåll per portion (fisk, ris, sallad)
Kcal 266
Protein 24,2g
Fett 1,9g
Kolhydrater 34,9g

Näringsinnehåll (tomatsåsen, 4portioner)174 kcal
Protein 4,5g
Fett 5,3g
Kolhydrater 23,1g

Näringsinnehåll (blandad sallad, 4portioner)
84 kcal
Protein 3,9g
Fett 0,4g
Kolhydrater 3,5g

Smaklig måltid och en trevlig helg

Nettan