10 portioner köttfärssås med pasta
1600 gram nötfärs (10%)
390 gram ICA´s pasta sås med vitlök
390gram ICA´s pasta sås med basilika
2dl creme fraiche, tomat och basilika
2,5 dl mini mat 7%, milda
200gram finhackad gullök
1 msk olivolja
1kg kokt pasta (fiberberikad, alt proteinberikad), viktigast är dock mängden :-).
Fräs den finhackade löken med hälften av oljan, så den blir lätt gyllenbrun och mjuk, salta och peppra efter smak. Tillsätt gärna hackad vitlök. Fräs nötfärsen med hälften av oljan tillsätt salt och peppar. Blanda ihop lök, färs, pastasåserna, creme fraichen, mini grädden och låt puttra i 10-15 min, salta och peppra efter smak. Koka pastan enligt förpackningen. Servera med Blandad sallad ca 2,5 dl (130gram)
NÄRINGSINNEHÅLL per portion (beräknat på 10
portioner och inkluderar sås, pasta och sallad)
Kcal 549
Protein 41,2 gram
Kolhydrater 41,5 gram
Fett 22 gram
Fibrer 7,3 gram